Tuesday, July 11, 2017

BAG PACK VIRAL 1 MALAYSIA : Quechua Arpenaz 10L



Produk Laku !!!! Original‼

Mahukan beg yang comel dan mudah dibawa ke mana sahaja? 

Susah nak bawa beg besar-besar untuk buat pelbagai aktiviti? 

Jom dapatkn beg Quechua Arpenaz 10L untuk pelbagai kegunaan seperti futsal,cycling dan hiking. 

Boleh Whatsapp untuk fast response

📲 #0196502280

Quechua Arpenaz 10L


Hanya RM20 SAHAJA

Yang penting semuanya 💯 Original
🎒 Warna yang menarik dan saiz yang comel
💪 Tahan lasak
💦 Kalis air
⚪ Berat: 160g
⭐Saiz: H36cm x W18cm x D7cm


📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)

#kakihiking #backpackersmalaysia #hikinggear #sayajualbegmurah #begtravel #kakitravel
#begquechua #quechuamurah #quechuaarpenaz #quechua #quechuamalaysia #quechuaoriginal #arpenaz10 #begmurah #quechuaarpenaz10l


Quechua Arpenaz 10L (Blue / Purple)

Quechua Arpenaz 10L (Blue / Yellow)

Quechua Arpenaz 10L (Green)

Quechua Arpenaz 10L (Grey/Green)

Quechua Arpenaz 10L (All Black)

Quechua Arpenaz 10L (Pink)

Quechua Arpenaz 10L (Red / Black)


Quechua Arpenaz 10L (Dark Blue)

Stock yang tinggal 


📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)
📲 019-650 2280 (Whatsapp/SMS)


Friday, July 7, 2017

Webe Offer free Hotspot 10Gb sehingga akhir tahun 2017 ini.



Kepada semua pengguna Webe sediaada, berita baik untuk anda semua. Bermula 12 Julai sehingga akhir tahun 2017, anda akan layak untuk mendapat 10Gb data sebulan bagi mobile hotspot dan tethering ke device lain. Sebelum ini selama 3 bulan telah bagi 1Gb sebulan. Itu pun bukan habis guna pun... Itu pun banyak yang kecam macam nak rak... Bila check tak ramai pun yang menggunakan tethering ni tapi cuma ramai keyborad warrior saja...

So far dah guna hampir setahun webe nie, alhamdulillah la.. Kadang2 pada peringkat awal dulu memang tidak stabil dan kadang-kadang terputus-putus semasa panggilan dibuat dan ada masa mobil data lost terus...Benda baru banyak kena ada penambahbaikan.. Masa DiGi, Celcom, Maxis masa mula-mula dulu pun sama jugak... Teringat masa guna DiGi siap kalau nak bercakap kena duduk tepi tingkap masa kat hostel... Kalau masuk ke dalam terus xde line... tapi tengok sekarang, liputan semakin baik.. slow-slow perbaikinya...

Yang penting xde kontrak...Kalau ada offer yang lagi baik, kita berhijrah..Tapi setakat ni webe yang paling murah untuk unlimited data yang bersesuaian dengan penggunaan kami sekeluarga... Korang boleh sesuaikan yang mana telco yang paling sesuai dengan tahap penggunaan dan keperluan masing-masing...




#webe
#TM
#webemalaysia

Perangai driver di Malaysia.


Antara perangai2 org kita dijalanraya:
1. Suka uturn suka hati...
2. Duduk lane kanan tp slow gile bawak...Cuba duduk kiri jika tidak memotong....
3. Kalau kat higway tak kira laaa 3 atau 4 atau 5 lane... tetap nak bawak slow dilane tgh dan laju...kdg2 lane kiri plak yg kosong...
4. Dah nak masuk simpang baru nak bg signal...
5. Pejalan kaki melintas xtgk kiri kanan...
6. Dan kalau melintas pun tolong laaa jalan laju sikit...mula2 je berlari tp dh separuh jln tu mula laa mcm nak merangkak biawak...
7. Kalau hujan lebat... driver xreti2 nak pasang lampu utk bantu penglihatan pemandu didepan dan belakang...tp terlebih bijak pasang lampu kecemasan sambil memandu...(belajar sekolah memandu mana ni??)
8. Bawak keta sambil text msj kt hp...
9. Tukar lane xbagi signal...
10. Keluar dari simpang tp terus nak duduk lane kanan. Rileks laa dulu ambik kiri dulu pastu bila dah clear baru tukar lane kanan...
Tu atas pemerhatian dan pengalaman dlm menghadapi kerenah seribu satu jenis pemandu di Malaysia.
Kalau nak tambah, silakan.




Jawapan terbaik bila ditanya soalan survey di dalam telefon.

Sekarang ni macam2 cara marketing orang buat.. mula2 call cakap nak buat survey laaa....pastu cakap bertuah laaa dari bank... offer insuran laaa... offer pinjaman peribadi laa.. nak offer kad kredit laaaa.... kdg2 scammer pun byk menyamar utk buat penipuan...

Tapi ada satu panggilan ni kononnya nak buat survey katanya...tapi cara cakap tuu macam nak offer benda2 mcm kat atas nie... so dia tanya " Encik, dalam banyak2 bank, bank mana yg paling banyak encik gunakan? 

Dengan jujur, ikhlas dan selamber aku cakap Power bank .. Pastu terus senyap panggilan tuu...tuuuttt...tuuutttt...tuttttttt....


aik...salah ke jawapan tuu...? 😅 akan melawak skit pun sentap... 😉 jgn laa mare... abam gurau2 je... jgn serik call lagi yea... hehehe... 😎
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...